Home Apple hírek Elárulta az Apple, mikortól lehet letölteni az iOS 15-öt

Elárulta az Apple, mikortól lehet letölteni az iOS 15-öt

Az Apple már az év közepén megmutatta az iOS 15-öt, most pedig azt is bejelentette, mikortól tölthetik le a felhasználók.

Hosszas várakozás után kedd este végre megtörtént az év Apple-bejelentése: megérkezett az új iPhone, de jött mellé Apple Watch és iPad is. A cupertinói cég azonban nem állt meg a hardvereknél, és az esemény után az egyik legfontosabb szoftverről, az iOS-ről is ejtett néhány szót.

A cég szerint az iPhone-osoknak nem kell már sokat várniuk arra, hogy frissítsék készüléküket az operációs rendszer legújabb verziójára. Az iOS 15 szeptember 20-án válik majd elérhetővé, vagyis szűk egy hét múlva indulhat is a letöltés. A szoftvert az Apple a WWDC fejlesztői konferenciáján mutatta be.

Az újdonságai közül az egyik legizgalmasabb a Focus mode lesz, ami pontosan azt teszi, amit a neve alapján is sejtünk: abban segít majd, hogy tényleg a feladatainkra fókuszáljunk. Az értesítéseket az alapján rendezi majd el nekünk a szoftver, hogy mely alkalmazásokat használjuk a leggyakrabban. Emellett ha beállítjuk, hogy mi épp dolgozni szeretnénk, akkor csak olyan parterektől, alkalmazásoktól kapunk értesítést, akiknek vagy amelyeknek közük lehet a munkánkhoz. Hogy melyek ezek, azt a rendszer a felhasználói szokásaink alapján tanulja meg.

Az iOS 15-ben megújul majd az időjárás app, de frissül az Apple Maps és a FaceTime is, míg a Safari böngésző új kinézetet kap. A rendszer képes lesz szöveget keresni a fotókon, majd szükség esetén ki is másolja azt onnan, a Spotlight segítségével pedig már a képek között is keresni tudnak majd a felhasználók.

Régebbi iPhone-om van, lassabb lesz, ha telepítem rá az iOS 15-öt?

Az iAppleBytes YouTube-csatorna kíváncsi volt, hogyan muzsikál az érkező iOS 15 a régebbi iPhone-okon, így egy látványos sebességtesztet végeztek. Röviden a lényeg: szinte alig érzékelni különbséget a jelenlegi legfrissebb és a bétaverziójú rendszerváltozat között.

Jó hír, hogy az iOS 15-öt még a 6 éve megjelent iPhone 6S-re is le lehet majd tölteni, de az iPhone SE is megkapja. Az Apple azért azt is megjegyezte: nem lesz kötelező a frissítés, aki elégedett az iOS 14-es verziójával, az használhatja azt tovább. Ahhoz ugyanakkor egy biztonsági frissítés érkezik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Brüsszel ma dönt az iPhone-töltők sorsáról – Napi.hu

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatot terjeszt elő arra vonatkozóan, hogy az elektronikus eszközök gyártói egységes töltőket forgalmazzanak mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, kamerákhoz és fejhallgatókhoz –...

Recent Comments